1e in Sheffield met PR

sheffield28-01-2014

Afgelopen vrijdag reisden we met 8 meerkampers en meerkampsters af naar het Engelse Sheffield. Daar werd dit keer de jaarlijkse MeerkampInterland Indoor gehouden.

Zaterdag mochten de mannen al van start en gingen de meiden en ik even kijken nadat we een warming up gedaan hadden. In de middag zijn we terug gegaan en even op ons bed gaan liggen. Na het avondeten en een gezellig potje ezelen ben ik op tijd naar bed gegaan.
Het was zondag, eindelijk de wedstrijddag! Ik had er zin in.
De warming up ging lekker voor de horde. Wel was ik zenuwachtig want dit was mijn eerste wedstrijd van het seizoen en daarnaast ook gelijk een meerkamp. Helaas was er eerst een valse start en de tweede keer was ik erg traag uit de startblokken. Gelukkig ging het hordelopen zelf erg goed en liep ik een prima tijd van 8.42. Daar was ik zeker tevreden mee.
Na de horde konden we al inspringen bij het hoogspringen. Het duurde even voordat ik mocht beginnen op 1.75m. Het liep lekker tm de 1.84m maar voor de 1.87m moest ik zeker wat meer moeite gaan doen. Maar in de derde poging haalde ik deze hoogte gelukkig! Hier was ik natuurlijk al erg blij mee want dit heb ik indoor nog nooit gesprongen. Toen de lat op 1.90 lag had ik ook zoiets van, dit moet ook lukken! En in mijn eerste poging lukte het… 1.90m! En om eerlijk te zijn was het niet eens een goede sprong! 1.93m heb ik nog geprobeerd maar dat was voor nu iets te hoog gegrepen. Uiteraard was ik enorm blij met mijn 1.90!
Het hoogspringen was nu klaar en ik mocht al weer op weg naar het kogelstoten. Na twee instoten vond ik het goed genoeg en het onderdeel ging van start. Voor het eerst was ik iets minder zenuwachtig waardoor ik in de ring durfde te doen wat ik ook op de training deed. Ik stond goed in het midden en kon eindelijk een keer mijn kracht in de stoot stoppen. De kogel landde en ik wist dat het goed was… Maar niet dat het zo ver was: 14.93m! Wauw dit had ik nooit verwacht.
Na dit PR besloot ik de tweede en derde poging niet te doen en maakte ik me op voor het verspringen. Hier was ik namelijk het meest zenuwachtig voor. Ik ging voor het eerst na een aantal trainingen springen met mijn andere been. Mijn eerste sprong voelde meteen goed maar gek genoeg was het maar 5.83m. Dit klopte niet met mijn gevoel maar ik probeerde het nog twee keer. Helaas lukte het me niet verder te springen. Even baalde ik van deze afstand en ging ik natuurlijk twijfelen of ik dit wel door moet zetten, het springen met mijn andere been. Na kort overleg besloot ik met Ronald het misschien nog een keer te proberen op de training maar anders gewoon we terug te gaan naar mijn linker been. Ook baalde ik op dat moment omdat ik veel punten had laten liggen maar daar kon ik niets meer aan doen.
Het laatste onderdeel, de 800m, moest nog gelopen worden. Tactiek was Myrte volgen en dus zo hard mogelijk lopen. We gingen erg hard van start en ik merkte al snel dat ik mijn krachten al te vroeg had verspild. Gelukkig viel ik niet helemaal stil en kon ik nog een redelijke 2.17 lopen.
En toen hoorde ik mijn puntentotaal: 4656 punten! Een dik PR en ook nog eens 3e allertijden! Ik was en ben erg trots op mezelf dat dit me gelukt is in mijn eerste wedstrijd.

Hiermee won ik de wedstrijd. Maar niet alleen ik had het goed gedaan, ook de meiden uit het team deden het geweldig. Nadine Visser werd 2e Myrte Goor 3e en Amanda Spiljard 5e. De mannen hadden een sterkte tweede dag en zo werden we overall 2e met het Nederlandse team!

We hebben er met zijn allen nog een hartstikke leuke avond van gemaakt en hebben zo een enorm geslaagd weekend met een super leuk team afgesloten!

Voor mij is het nu afwachten of deze meerkamp score genoeg is voor een WK Indoor uitnodiging. Er mogen er maar 8 meedoen dus dit wordt spannend. Fingers crossed!