Eerste Indoor Wedstrijd 2015

25-01-15

Zondag 25 januari was het weer zover, mijn eerste indoor wedstrijd van het seizoen.

Ik had een behoorlijke drukke dag voor de boeg, want ik deed namelijk mee aan de 60mh, het kogelstoten en het verspringen.

In de ochtend liep ik als eerst de ‘serie’ 60mh in een degelijke tijd van 8.45sec. Kort na deze serie mocht ik ook de finale 60mh lopen waarin ik tweede werd in een prima tijd van 8.39 sec! Beide races had ik een goede start maar merkte vooral dat ik nog wat wedstrijd ritme miste om echt hard te kunnen lopen. Maar zeker goede tijden voor een openingswedstrijd!

Ondertussen liep de NOS de gehele dag met mij mee om een mooie reportage te maken die later die avond al op het NOS Sport journaal was te zien.

Voordat het kogelstoten begon kon ik ook nog even genieten van de InterlandMeerkamp die in Apeldoorn bezig was. Zelf deed ik niet mee vanwege mijn uitnodiging voor de EK Indoor in Praag. Maar natuurlijk was het erg leuk de meerkamp te kunnen volgen.

Bij het kogelstoten ging het beter dan verwacht, ik stootte een afstand van 14.47m. Mijn doel was drie keer over de 14m en dat was dus gelukt!

Vrij snel na het kogelstoten moest ik me melden bij de callroom voor het verspringen. Het inspringen ging prima maar ik merkte dat de sprongen in de wedstrijd niet helemaal gingen zoals ik wilde. Ondanks de wisselende sprongen en de vermoeidheid (toch een lange dag) sprong ik een mooi Indoor PR van 6.24m!

Al met al een erg geslaagde eerste wedstrijd! Geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden.

En de NOS reportage is zeker de moeite waard om nog eens terug te kijken!