Einde van een zwaar seizoen, Wel 4e van de Wereld!

06.10.15 De dag voordat er een injectie in mijn voet gaat.

Een aantal weken geleden was het Wereldkampioenschap in Peking, China. Daar ging ik zeker met een positief gevoel naartoe…!

Maar al snel merkte ik tijdens de wedstrijd dat ik gewoon veel dingen niet hebben kunnen doen in de voorbereiding. Van tevoren probeer je positief te blijven en denk je dat het allemaal wel goed gaat komen. De gedachte van een topsporter die gewoon heel graag wil presteren op zo’n WK… Helaas werd ik met mijn neus op de feiten gedrukt en gingen vooral de loopnummers niet zoals ik die zou kunnen. Dit was zwaar! Ik wilde zo graag, maar ook die blessure aan die voet ging maar niet weg…

Na de eerste dag moest ik dus die knop omzetten en met de situatie ‘dealen’. Doordat ik die knop om kon zetten kwam ik erg goed terug de tweede dag.Ik werd gewoon nog 4e van de hele wereld. Iets waar ik ontzettend trots op ben. Natuurlijk, op dat toernooi ben je zo dichtbij een medaille… Maar dit was gewoon alles wat er op dat moment in zat… Voor mij was het weer een bevestiging dat er allereerst iets aan mijn blessure moet gebeuren, en ten tweede dat ik er nog zoveel meer in zit als ik wel fit ben!

Naast deze blessure begon dit seizoen ook nog eens shit doordat het niet goed ging met de gezondheid van mijn vader. Dit heeft natuurlijk onwijs veel energie gekost gedurende heel het seizoen. Gelukkig kan ik nu wel zeggen dat het goed gaat met mijn vader! Dat is het belangrijkste!

Daarom genoeg reden om toch blij te zijn met de prestaties van dit seizoen! Want dit jaar heb ik me mooi wel al gekwalificeerd voor de WK Indoor, EK Outdoor en de Olympische Spelen!

Na het WK wilde ik nog een keer de sfeer proeven bij de mooie meerkamp in Talence. Hier zou ik ook nog mee kunnen doen met de Combined Event Challenge die ik vorig jaar heb gewonnen.

Helaas kreeg ik vanaf dag een meteen weer veel last van mijn voet blessure en speelde er ook nog eens een ‘oude kleine’ blessure op… Met pijn in mijn hart moest ik stoppen na het verspingen.

Een paar dagen na terugkomst ben ik naar de sportarts geweest en is er veel gesproken over mijn voetblessure. Een operatie blijkt te risicovol dus gaan we voor een injectie. Deze gaat er morgen in, spannend!! Maar ik heb er alle vertrouwen in. Zit ten slotte bij de beste artsen die er zijn!

Ik hou jullie op de hoogte!