Goede winterperiode afgesloten in ZA

Goede winterperiode afgesloten met een goede trainingsstage in Zuid-Afrika

Na mijn laatste meerkamp en wedstrijd in Talence moest ik op zoek naar een nieuwe coach. Na talence was het eigenlijk al duidelijk voor mij. De weken voor die laatste wedstrijd ging ik trainen onder leiding van Pelle Rietveld, mijn trainingsmaatje van de afgelopen vijf jaar. Hij kent mij als geen ander en we weten heel goed wat we aan elkaar hebben.
Natuurlijk was het een gedurfde keuze om niet voor een ervaren coach te kiezen maar voor een coach die eigenlijk nog in de kinderschoenen staat. Maar ik ken Pelle, hij heeft in al die jaren zoveel geleerd van atletiek en de meerkamp en hij weet als geen ander wat mijn sterke en zwakke punten zijn.
Beetje eng omdat ik niet het pad van de bond kies (die mij overigens wel steunen), maar wel kies voor hetgeen wat mij het allerbeste gevoel geeft!

Vol goede zin zijn Pelle en ik de wintertrainingen ingegaan. Iets meer trainingen dan ik gewend ben, heel veel nieuwe dingen doen en voornamelijk mijn eigen angsten overwinnen. Pelle heeft mij vooral laten zien waar ik allemaal toe in staat ben. Dat ik meer kan dan ik eigenlijk denkā€¦ Het jaar 2016 heeft mij namelijk heel veel onzekerheid bezorgd en mentaal moet alles weer op zijn plek vallen.
Naast pelle, train ik ook nog een dag in de week bij Bart Bennema voor de sprint. Ook hier leer ik weer heel veel nieuwe dingen en is het fijn om af en toe ook in een groep te trainen.
Het voelt alsof ik weer opnieuw ben begonnen met de meerkamp en ik weer elke dag dingen bijleer!

Dit is dus weer een geheel nieuwe trainingssituatie en ik besef mij heel erg goed dat dit een proces is en niet alles meteen perfect kan gaan. Maar weet absoluut zeker dat we op de goede weg zijn! Geen blessures of andere nare dingen. We nemen echt de tijd voor alles, voor elk onderdeel.

In januari ben ik drie weken naar Zuid-Afrika geweest. Op trainingskamp met de atletiekunie. Pelle ging ook twee weken mee.
Vooral de eerste week was even wennen in de warmte en een andere omgeving, maar de laatste weken heb ik erg goed kunnen trainen.
De groep was leuk en Stellenbosch is toch echt wel mijn favoriete plek om te trainen.

Al met al een erg goede stage en weer veel dingen geleerd!