Laatste weken voor WK Indoor

24.02.16

Nog een paar dagen en dan begint het Nederlands Kampioenschap Indoor weer.

In Apeldoorn ga ik kogelstoten, hoogspringen en horde lopen.

Afgelopen winter heb ik goed kunnen trainen en ben erg blij met de vooruitgang die ik op sommige onderdelen heb geboekt.

Na de injectie in mijn voet ben ik langzaam gaan opbouwen en merkte gelukkig dat ik een brede basis heb. Na enkele weken trainen begon ik weer fit te raken en kon ik de ‘normale’ trainingen weer voor 100% doen.

Met het hoogspringen ben ik wel een stuk voorzichtiger gestart. Die voet/teen wilde ik echt voldoende rust en herstel geven voordat ik weer ging springen. Vooral omdat ik het belangrijk vind dat ik aankomende zomer weer op en top wil springen. Dit heeft dus iets meer tijd nodig maar die tijd neem ik dan ook.

Hiernaast heb ik twee goede stages gehad, de eerste in november december in Zuid Afrika, waar we veel omvang getraind hebben. De tweede in januari op Tenerife, waar we weer meer met intensiteit gedaan hebben. Twee geslaagde stages in ieder geval!

Gelukkig heb ik geen last gehad van grote blessures maar wel af en toe kleine pijntjes.. Maar ook dat hoort er helaas bij. Maar een meerkamper zonder pijntjes… Dat komt ook bijna niet voor!

Eind maart is de WK Indoor in Portland, daar mag ik mijn wereldtitel op de vijfkamp gaan verdedigen. Hier kijk ik natuurlijk erg naar uit!

Dit weekend zal dus geen piekmoment zijn, maar een mooie voorbereiding op die mooie wedstrijd die nog komen gaat!