Mijn verhaal achter de blessure

Meerkampster Nadine Broersen heeft zich helaas af moeten melden voor het NK en kan haar wereldtitel op de vijfkamp niet verdedigen door een scheurtje in de achterste kruisband van haar knie.

“Helaas moeten afmelden voor NK… Sinds mijn eerste wedstrijd 2 weken geleden last van mijn knie… Ik dacht dat dit wel over zou gaan, maar gister was de pijn te groot. MRI wijst uit dat er een scheurtje in mijn achterste kruisband zit… Einde Indoor seizoen… Heel hard dit… Moeilijk om nu te zeggen en te geloven, maar aankomende zomer is belangrijker met het oog op de Olympische Spelen!”

Dit meldde Broersen 26 Februari op haar facebookpagina. Daar de meerkampster en het keurmerk 5-sterrenspecialist net een campagne gestart zijn met de titel “samen tot het uiterste gaan”, hebben zij gezamenlijk besloten om het verhaal achter de blessure toe te lichten.

Broersen kreeg tijdens haar eerste wedstrijd dit jaar last van haar knie, waarschijnlijk door een verkeerde afzet. In eerste instantie leek het mee te vallen en Broersen verwachtte dat de pijn wel over zou gaan. Zeker omdat ze, zoals ze zelf zegt, in vorm is en het tijdens de training erg goed ging, had ze niet verwacht zulk slecht nieuws te krijgen. Tijdens de training zette ze goede prestaties weg en zelfs hoogspringen ging erg goed. Echter bij de horden bleek het niet te gaan en kreeg de pijn de bovenhand. MRI wees uit dat er een klein lengtescheurtje in de achterste kruisband van haar knie zit.

Een klein scheurtje in de lengte is iets waar je met goede begeleiding redelijk snel van kunt herstellen en dat maakt het extra zuur. “Was het WK twee weekjes later had ik er kunnen staan”, aldus Broersen. Na het verwerken van een enorme tegenslag ziet Broersen ook de positieve kant: “Niet voor mijn titel uit kunnen komen is echt verschrikkelijk. Opgeven zit nu eenmaal niet in mijn genen, maar ik zal me daar bij neer moeten leggen. Omdat het niet anders is, probeer ik me te concentreren op de positieve kant van het verhaal. Ik ben er van overtuigd dat deze noodgedwongen rust mij de gelegenheid biedt om goed te herstellen en me te focussen op het komende EK en natuurlijk de spelen in Rio, zodat ik daar kan pieken! ”

Nadine blijft gematigd trainen, waarbij extra rust een belangrijk trainingsonderdeel zal zijn. Na een paar weken zal ze het trainingsschema weer volledig hervatten om vervolgens tijdens het EK en de spelen weer tot het uiterste te kunnen gaan!

Fotograaf Lyan van Furth

Fotograaf Lyan van Furth