Nederlands Kampioen en voorbereidingen WK!

10.08.15 Dag voor vertrek naar Japan.

Morgen is het zover, dan begint de reis naar Japan & Peking waar de Wereldkampioenschappen atletiek worden gehouden.

De aanloop naar dit WK is met ups en down gegaan. Het begon dit jaar slecht met een enkelblessure. Ik moest bij de EK Indoor geblesseerd afhaken maar wist me te revancheren bij de prestigieuze meerkamp in Gotzis met een Olympische Kwalificatie en een mooie 3e plek.

Na deze meerkamp kreeg ik last van een overbelaste voet, mede door die enkelblessure eerder dit jaar. Over het algemeen heb ik buiten het hoogspringen gelukkig goed en hard kunnen trainen waardoor ik er nu goed en fit voorsta. Helaas moest het hoogspringen op een laag pitje staan, maar heb de laatste drie weken weer sprongen kunnen maken!

De laatste test voor de WK was het Nederlands Kampioenschap in Amsterdam, Olympisch Stadion. Op zaterdag kwalificeerde ik me makkelijk voor de finales op zondag. Met het speerwerpen ging het niet zo makkelijk als de dag ervoor maar wierp wel een nette afstand van 51.42m. Ik stond na 5 pogingen nog steeds eerste maar helaas werd er in de laatste ronde toch nog een metertje verder geworpen. Maar desalniettemin toch een mooie zilveren medaille.

Hierna kwam ik bij het verspringen tot een mooie afstand van 6.24m. Goed voor de Nederlandse Titel!

Tevreden was ik zeker met deze prestaties en voelde me voor het eerst weer helemaal fit, en dus klaar voor de WK in Peking!