Olympische Kwalificatie!

Gotzis, dag 1

Het was weer zover, de mooiste meerkamp van het jaar, de meerkamp in Gotzis!

De sfeer was goed en het weer was zelfs meer dan goed. Het was lekker warm en er was erg veel publiek, waaronder heel veel nederlanders. Het beloofde een mooie wedstrijd te worden. Ik was fit en klaar voor de wedstrijd, misschien niet super fit maar wist dat ik genoeg punten zou kunnen scoren om in ieder geval de Olympisch limiet te halen.

Het eerste onderdeel, de 100mh ging niet goed. Ik liep zonder agressie en wist niet precies wat ik deed. De tijd van 13.59sec was ook niet erg goed maar baalde nog meer van het gevoel dat ik niet ‘scherp’ was. Lang balen kon ik niet want het spannende onderdeel hoogspringen begon. Het inspringen ging niet goed en ook in de wedstrijd wist ik niet wat ik moest doen. Ik maakte geen echte afzet en sprong niet hoger dan 1.80m… Dit was 14cm onder mijn pr. Hier baalde ik zo enorm van. Na de eerste twee onderdelen wist ik het zeker, ik ben nog niet wedstrijd fit om een goede meerkamp neer te zetten. Met het hoogspringen was ik gewoon erg verdrietig, blijkbaar had die enkel veel meer tijd nodig om echt goed te zijn.

Op dat moment wilde ik het liefst stoppen omdat ik het gevoel had dat ik nog niet fit genoeg was om een goede score neer te kunnen zetten. maar samen met de coach toch besloten eerst nog de kogel te stoten en de 200m te lopen.

Kogel ging eindelijk goed in de meerkamp! Mijn eerste stoot was al ruim over de 14 en de tweede zelfs 14.82m. Hier was ik natuurlijk erg blij mee, dat was tenminste een opsteker na die eerste twee onderdelen.

Tenslotte liep ik de 200m in serie drie. De start ging erg goed maar in de bocht voelde ik een enorme tegenwind. Ik kon wel goed doorlopen tot het einde maar baalde toch van die wind tegen. Ik liep een tijd van 24.85sec. Dat was zeker niet slecht maar baalde wel van die tegenwind, vooral omdat de rest van de series gelopen werden met goede wind mee. Maar goed, daar kon ik verder niets aan veranderen.

Dit was dag 1, met veel emotie en toch wel verdriet reden we terug naar het hotel en aten we wat. Ik was nogal pessimistisch omdat ik vond dat ik het met hoogspringen had verknalt. Maar na een aantal goede gesprekken met coach, trainingsmaatjes, man en zus besefte ik dat ik niet ver van mijn Pr afzat. Een goede score zat er nog in (mits dag 2 goed zou gaan natuurlijk) en wat het doel van deze meerkamp voornamelijk was, kwalificeren voor de Spelen, moest zeker lukken!

Dus besloot ik dat die knop om moest en ik er nog het beste uit moest zien te halen op dag 2.

Dag 2, 11e plek

Ik had goed geslapen en ging met een fris hoofd naar de baan. Het inspringen bij het verspringen verliep niet vlekkeloos en was bang dat ook hier die enkel nog niet helemaal klaar voor was. Toch sprong ik in mijn eerste poging naar 6.25m. Helemaal niet slecht voor dit moment dacht ik. Helaas waren de twee pogingen daarna minder maar het verspringen was oké, ondanks het gevoel.

Gelukkig had ik nog een troef in handen, het speerwerpen. Hier had ik alle vertrouwen in en wist dat ik hier punten kon gaan scoren. Even leek ik niet goed uit te komen toen ik mijn speer afwierp maar het was een goede worp! Ruim 53m! Super blij met deze afstand, helemaal in de meerkamp!

Met dit goede gevoel ging ik ook de 800m in. Ik wist vantevoren dat het zwaar zou worden, helemaal omdat ik niet de voorbereiding heb gehad zoals ik die normaal zou hebben gehad (door die blessure). Ik ging mee met de kopgroep maar had al snel door dat dat te hard ging voor mij. Ik hoopte alleen dat ik dat niet zou bekopen op het eind… Maar ik liep een prima tijd van 2.13 hoog.

En toen zag ik de eindscore op het scorebord: 3e met 6531 pnt…! Wauw, wat was ik hier blij mee! Ik was trots op mezelf dat ik na dag 1, zo’n goede tweede dag eruit wist te slepen. En de OLYMPISCH LIMIET niet te vergeten!

Achteraf wist ik dat ik het NL Record kon halen maar dat lukte net niet. Maar ik weet dat er meer in zit en dat ik dat wil gaan laten zien op de WK in Peking!

Naast mijn eigen Olympische Kwalificatie, hebben Anouk Vetter, Nadine Visser, Eelco Sintnicolaas & Pieter Braun zich ook gekwalificeerd. Ben super trots natuurlijk en hoop dat we samen gaan knallen in Rio.

Maar eerst op naar Peking!