Schrikken en balen bij NK Indoor

22-02-2015

Zonder titel en met de schrik in het lijf, is het Nederlands kampioenschap indoor zeker niet afgelopen op een manier waarop Nadine gehoopt had. Ze verzwikte zondag bij het hoogspringen haar enkel. Dat gebeurde juist op het moment dat ze met Sietske Noorman streed om de winst. “Het inspringen ging goed, eigenlijk net als iedere poging en sprong daarna”, kijkt ze na afloop terug. “Maar bij de eerste sprong op 1.88 merkte ik al dat mijn aanloop niet klopte. Het 3-pas punt was blijkbaar weggehaald en mede daardoor sneed ik de bocht af, waardoor ik het afzetbeen niet goed neerzette.”

Wat volgde was het meest vervelende, want het ging mis. “Bij de derde poging op 1.88 verzwikte mijn enkel naar binnen toe. Daar schrok ik wel even van, maar ik voelde wel direct dat het niet te ernstig was.” Nadine wilde meteen naar de sportarts en ging er ook vanuit dat ze niet meer hoefde te springen. “Aangezien Sietske en ik beiden 1.85 hadden gesprongen en nu allebei drie keer missprongen, dacht ik dat we gedeeld Nederlands kampioen waren.”

Barrage

Niets bleek minder waar, want de jury besliste anders. “Er moest blijkbaar een barrage komen om de winnares aan te wijzen”, vertelt Nadine. “Dat wist ik niet. Niemand was ook naar mij toegekomen om dat kenbaar te maken… Terwijl een barrage niet eens verplicht is, het moet eerst overlegd worden of de atleten dat willen of anders zijn beide Nederlands kampioen…

Op dat moment was ik dus wel boos dat ik hoorde dat ik twee werd, aangezien springen voor mij gewoon niet meer kon. Mijn enkel is daarna ingepakt in ijs en deelnemen aan de 60 meter horden kon sowieso niet. Ik kan nu niets anders doen dan herstellen en rusten, om zo mijn deelname aan het EK in Praag veilig te stellen.”