Twee wedstrijden voor Gotzis

16 mei Hoorn

Op 16 mei mocht ik weer afreizen naar mijn geboorteplaats Hoorn. Er kwam veel familie kijken dus was ik extra gebrand weer goed mijn best te doen en goed te presteren. Op het programma stond speer, kogel en ver. Druk dus!

Het speerwerpen ging bij het opwarmen al lekker en in mijn tweede worp wierp ik al ruim over de 50. Dat was al een goede afstand maar in de vierde worp wierp ik zelfs ruim 53m! Dit was mijn een na beste afstand ooit en gaf me veel vertrouwen voor de rest van het seizoen. Het was alweer een paar jaar geleden dat ik deze speerwerp ‘vorm’ had laten zien, dus was hier erg blij mee. En bovendien won ik hiermee het speerwerpen bij de vrouwen!

Na het speerwerpen mocht ik al snel instoten met de kogel. Het ging redelijk maar in de wedstrijd kwam ik niet echt tot een lekkere stoot. Mijn coach had al eens gezegd dat kogelstoten na het speerwerpen niet echt een goede combi was maar ik wilde natuurlijk het tegendeel bewijzen… Helaas had hij wel een beetje gelijk en bleef ik steken op 14m. Er zijn meerkamp waar ik dat niet gestoten heb maar ik kan zoveel beter!

Het laatste onderdeel van de dag, het verspringen. Inspringen ging prima maar ik merkte dat mijn enkel weer moest wennen aan de ‘klappen’ van het springen. Dit was de eerste keer springen ┬ána mijn blessure aan mijn enkel. In de wedstrijd kreeg ik het goede gevoel niet en kwam ik niet goed uit o de balk. Helaas sprong ik niet verder dan 6.12m en besefte ik dat die enkel nog wel even de tijd nodig heeft om het goede gevoel van springen weer terug te krijgen.

Met het speerwerpen was ik dus erg blij maar het springen heeft tijd nodig.

24 mei AADrink FBK Games

In Hengelo mocht ik meedoen aan de 100mh op de AADrink FBK Games. De avond ervoor ben ik naar het hotel gegaan zodat ik op de wedstrijd dag zelf geen eind meer zou hoeven rijden. Ik had er zin om voor eigen publiek te mogen lopen.

Het weer was super en het stadion zat redelijk vol met een enthousiast thuis publiek. De warming up ging prima en ik was klaar voor de wedstrijd. Toen we het veld opliepen naar de start, zag ik dat mijn sponsor AADrink een super leuk bord met aanmoedigingen in het stadion liet verschijnen!

Ik wist dat ik geen potten kon breken in dit veld met horde specialisten maar wilde er alles aan doen om in de buurt te blijven. Het startschot ging en ik was redelijk weg. Jammer genoeg knalde ik vol op horde 2 en moest ik corrigeren. Het tweede deel van de race kon ik weer naar de rest toelopen. Ik werd uiteindelijk 7e in 13.54sec. Natuurlijk had ik harder gewild, maar voor deze race was het prima.

Na de race had ik een leuk interview voor de NOS en heb ik nog veel handtekeningen uit kunnen delen aan enthousiaste kinderen.

Er waren nog wel wat puntjes die op de I gezet moesten worden maar de volgende wedstrijd was de meerkamp in Gotzis!